Emergències crida a extremar la vigilància davant el risc d'incendis forestals

Adverteix els ajuntaments i diferents organismes davant l'onada de calor que s'espera per a aquest cap de setmana.

Emergències crida a extremar la vigilància davant el risc d\'incendis forestals
Emergències crida a extremar la vigilància davant el risc d'incendis forestals

Davant la imminent onada de calor que s'espera per a aquest cap de setmana, l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències ha advertit els ajuntaments i diferents organismes que extremen la vigilància de les superfícies forestals.

Aquest avís s'estén també a aquelles àrees de vegetació que, encara que no tinguen la consideració de terreny forestal, siguen "susceptibles de cremar". 

L'avís també estableix que s'han de limitar "al màxim" totes les activitats que suposen un risc d'incendi als espais vulnerables al foc mentre dure l'onada de calor.

Segons l'Agència Estatal de Meteorologia, des d'aquest dijous i durant tot el cap de setmana, l'arribada d'una massa d'aire tropical continental provocarà un augment de les temperatures, especialment en les àrees de l'interior. Així, se superaran els 35 graus de manera generalitzada i es pot arribar als 40 en molts punts.

En aquest cas, quedaria prohibit qualsevol activitat que implicara risc d'incendis com els trets pirotècnics en zones de risc així com l'ús de paellers o zones públiques de barbacoa. 

També et pot interessar

stats