Emergència Climàtica rep en una sola setmana més de mil peticions d'ajudes a projectes d'energia renovable

La convocatòria, que es va obrir l'11 de gener, ha registrat "un al·luvió de sol·licituds", sobretot de particulars, que representen el 75% de totes les iniciatives

Q NEGOCI RENOVABLES
Q NEGOCI RENOVABLES

Al·luvió de sol·licituds, sobretot de particulars, per a projectes d'autoconsum d'energia renovable. La Conselleria d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha mostrat aquest dijous la sorpresa per haver rebut en una setmana més de 1.000 sol·licituds a les ajudes de 16 milions d'euros destinades als projectes d'autoconsum i emmagatzematge d'energia renovable.

La convocatòria, que es va obrir el passat 11 de gener, ha registrat "un al·luvió de sol·licituds", sobretot de particulars, que representen el 75% del total. Un 10% correspon a treballadors autònoms i la resta es reparteix entre quinze ajuntaments i huit organitzacions del tercer sector. Concretament, quatre comunitats de propietaris, dues comunitats de regants i dues cooperatives, informen des del departament que dirigeix Mireia Mollà.

Les ajudes subvencionen el desplegament de les energies renovables en el sector públic, residencial i en el tercer sector, a través de projectes de generació i emmagatzematge. La potència sol·licitada va des dels 0,5 kW fins als 1.346 kW i un 30% demana la subvenció per a la instal·lació i adquisició de bateries.

L'import de les ajudes destinades a l'autoconsum és aproximadament de 15 milions d'euros, i al voltant d'1,6 milions d'euros a l'emmagatzematge. Una instal·lació particular mitjana pot rebre al voltant de 3.000 euros de subvenció, mentre que una gran instal·lació d'un ajuntament o del tercer sector podria arribar a rebre fins a 2,5 milions d'euros.

També et pot interessar

stats