Els embassaments del Xúquer informaran a l'instant en emergències com una DANA

La CHX adjudica a l'empresa Eurona el contracte públic per a connectar via satèl·lit un total de 24 embassaments.

Embassament de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) en una imatge d'arxiu
Embassament de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) en una imatge d'arxiu / Europa Press
10 de desembre 2019 - 13:40

La multinacional espanyola de telecomunicacions Eurona ha aconseguit un contracte públic per a connectar via satèl·lit un total de 24 embassaments de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) per valor de 70.000 euros a l'any.

La connectivitat permetrà transmetre informació quasi a l'instant sobre l'estat dels embassaments, sobretot en situacions d'emergència com la que va ocasionar la DANA (depressió aïllada en nivells alts) del passat mes de setembre a les comarques de València i Alacant.

Gràcies a la tecnologia satèl·lit “d'última generació i compromesa amb el medi ambient”, oferirà una solució ‘clau en mà’ de connectivitat amb una gran amplada de banda. Això permet monitorar els embassaments i llits del Xúquer i transmetre informació quasi a l'instant sobre el seu estat, trànsit i consum per a prendre decisions correctes, sobretot en situacions d'emergència.

La companyia, que també monitora els embassaments i llits de la Confederació Hidrogràfica del Segura (CHS) via satèl·lit, consolida aquesta via de creixement centrada en la gestió dels recursos hídrics espanyols.

També et pot interessar

stats