Els embassaments es recuperen amb la setmana de pluja

El pantà de Tous ha sigut el que més ha incrementat la capacitat, amb 128 hectòmetres cúbics

Embassament de Tous
Embassament de Tous / Ximo Pelechà

La pluja de les últimes jornades ha reomplit els embassaments gestionats per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. En l’última setmana s'han recollit 1.616,71 hectòmetres cúbics, quasi quatre vegades més aigua que la setmana anterior. Segons l’últim informe, que s'actualitza cada dilluns, actualment es troben al 56,61 % de la seua capacitat total.

De mitjana, els pantans del sistema del Túria són els que més litres han arreplegat (82,52%), seguit d’aquells situats a la Marina Baixa (60,48%), l’àrea del Xúquer (53,66%) i Castelló (49,22%).

Segons arreplega l’escrit, el pantà de Tous (Ribera Alta) és el que ha experimentat un increment més gran de la seua capacitat, fins a arribar als 128 hectòmetres cúbics. A hores d'ara, es troba a un 33,82% de la seua capacitat. El de Benaixeve (Serrans), recull la xifra més alta, amb un 99,22% de la capacitat de l’embassament. El segueixen el pantà de Valbona, a la província de Terol (98,97%) i el de Cortes II situat a Cortes de Pallars (90,84%). Per contra, el pantà de Maria Cristina, a l’Alcalatén, és el que menys aigua arreplega, amb un 10,51% del total.

Pel que fa als embassaments gestionats per la Confederació Hidrogràfica del Segura, aquest dilluns han avançat que es troben al 34% de capacitat. Segons el seu últim informe, publicat aquest diumenge, l'embassament de Crevillent conté quatre hectòmetres cúbics d'aigua dels tretze que pot albergar, un 31% del total.

També et pot interessar

stats