Els embassaments de la conca del Xúquer registren la millor situació de l'última dècada

Experts confien que, amb l'arribada de pluges a la primavera i el desgel de la neu, arriben a augmentar les xifres

Una imatge de la conca hidrogràfica del riu Xúquer / À Punt NTC

Els embassaments de la conca hidrogràfica del Xúquer comencen l’any amb bones xifres. A hores d’ara, superen la meitat de la seua capacitat, amb un total de 1.660 hectòmetres cúbics emmagatzemats, la xifra més gran de l'última dècada i la tercera millors dels últims trenta anys. 

En concret, pantans com el de Benaixeve o Contreras, han arribat a superar el 90% de la seua capacitat; mentre que el de Tous, de major volum, està al 32%. Com que ha sigut un estiu més calorós de l’habitual, aquesta és aigua de la pluja caiguda el març de l’any passat i que va afectar els embassaments de manera directa. 

Els experts diuen que la situació és excel·lent perquè hi haurà aigua suficient per a tot el 2023, especialment pel que fa a l'època de l'estiu, que és quan més pressió demogràfica hi ha i més se'n necessita. “En cas que no ploga en els pròxims mesos, el subministrament per a l’estiu està totalment garantit”, ha assegurat el director tècnic de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Manuel Torán.

Per contra, les xifres a la conca del Segura no són tan bones. El pantà de la Pedrera, el de major capacitat de la conca i l'únic que està a la Comunitat Valenciana, a Oriola, està al 29% de la seua capacitat. 

De moment, no és un bon hivern, però es confia que amb l'arribada de pluges a la primavera i també el desgel de la neu arriben a augmentar les xifres. En tot cas, les reserves són suficients per als pròxims mesos.

El pantà del Regajo, a l'Alt Palància
El pantà del Regajo, a l'Alt Palància / À Punt NTC

També et pot interessar

stats