L'EMA avala les vacunes contra la covid de Moderna i Pfizer per als xiquets i xiquetes de més de sis mesos

Les dosis en aquests nous grups d'edat més joves seran d'una quantitat menor

Imatge d'arxiu d'una vacunació a un menor
Imatge d'arxiu d'una vacunació a un menor / Europa Press

El Comité de Medicaments d'Ús Humà (CHMP) de l'Agència Europea de Medicaments (EMA) ha recomanat aquest dimecres aprovar l'ús de la vacuna contra la Covid-19 de Pfizer en xiquets i xiquetes de sis mesos a quatre anys i de Moderna en els xiquets i xiquetes de sis mesos a cinc anys.

Les dosis de les dues vacunes en aquests nous grups d'edat més joves seran menors. En els de sis mesos a quatre anys, la vacuna de Pfizer pot administrar-se com a vacunació primària que consta de tres dosis; les dues primeres dosis s'administren amb un interval de tres setmanes, seguides d'una tercera dosi administrada almenys huit setmanes després de la segona.

En els xiquets de sis mesos a cinc anys, la vacuna de Moderna pot administrar-se com a vacunació primària consistent en dues dosis, amb un interval de quatre setmanes. Per als xiquets d'aquests grups d'edat, totes dues vacunes s'inoculen en forma d'injeccions en els músculs de la part superior del braç o de la cuixa.

Efectes semblants als dels grups de major edat

Els efectes secundaris més comuns de totes dues vacunes en els xiquets de sis mesos a quatre o cinc anys, van ser comparables als que s'havien vist en grups de més edat. La irritabilitat, la somnolència, la pèrdua d'apetit, l’aparició d’erupcions i la sensibilitat en el lloc de la injecció van ser també efectes secundaris comuns en xiquets sis a 23 mesos amb la vacuna de Pfizer, mentre que la irritabilitat, el plor, la pèrdua de l'apetit i la somnolència van ser efectes secundaris comuns en xiquets de sis a 36 mesos amb la vacuna de Moderna.

Les recomanacions del CHMP s'enviaran ara a la Comissió Europea, que emetrà les decisions finals aplicables a tots els estats membres de la Unió Europea.

També et pot interessar

stats