Elx sol·licitarà 8,6 milions a la Unió Europea per a fomentar la mobilitat verda

El consistori vol incrementar les zones de vianants, millorar el transport col·lectiu, generar zones de baixes emissions i potenciar l’ús de la bicicleta

Una panoràmica del parmerar
Imatge aèria del palmerar elxà / Ajuntament d'Elx

L'Ajuntament d'Elx (Baix Vinalopó) sol·licitarà a la Unió Europea, a través dels fons Next Generation, un total de 8,6 milions d'euros per a continuar el projecte de mobilitat verda i reducció d'emissions de gasos d'efecte d'hivernacle.

Així ho han anunciat aquest dijous l'alcalde d'Elx, Carlos González, i la regidora de Mobilitat, Esther Díez, durant la presentació de les línies bàsiques del projecte Elx-Mobilitat Verda, que ahir ja van mostrar en el Consell Social de la ciutat.

Una iniciativa que gira entorn de quatre eixos fonamentals: actuacions urbanes de conversió en zones de vianants, millora del transport col·lectiu, generació de zones de baixes emissions i potenciament l'ús de la bicicleta.

El pla contempla la creació d'una zona de baixes emissions amb la instal·lació d’un sistema de control per a monitorar les dades ambientals i de trànsit, el tancament de l'anell del carril bici i l'ampliació de les estacions del servei de lloguer de bicicletes, la millora dels espais per al vianant, la renovació de la flota d'autobusos elèctrics i la millora d’accessibilitat en les parades.

Unes mesures amb les quals, segons l'alcalde, “descarbonitzem la mobilitat a Elx”. Per part seua, la regidora de Mobilitat ha recordat que, en la primera convocatòria d'ajudes, el consistori va obtindre quatre milions d'euros que es van destinar a la compra d'autobusos elèctrics, a l'electrificació de la planta d'autobusos urbans i a la digitalització del servei.

També et pot interessar

stats