Elx recupera el seu betlem vivent amb restriccions per la pandèmia

Als carrers ambientats de l’època hi ha parades i comerços tradicionals, com la taverna, el forn o la castanyera

La representació ha comptat amb 30 actors voluntaris / À Punt NTC

Elx ha recuperat aquest desembre una de les seues tradicions més nadalenques: el betlem vivent, que es representa al municipi des de fa 41 anys. Més de trenta actors hi participen, de forma altruista, en aquesta representació que recrea com era la ciutat de Betlem l'any 1 després de Crist. 

La covid ha obligat a canviar-lo d'ubicació i ara està situat al costat del Palau d’Altamira, on es desenvolupen les activitats amb mesures sanitàries. El pesebre és el gran protagonista, però en els carrers ambientats de l’època també hi ha parades i comerços més tradicionals, com la taverna, el forn o la castanyera, on es poden comprar productes típics com les castanyes, el panfígol o el pa de dàtil.

Al final del recorregut es troba el campament romà, custodiat per dos soldats, i molt a prop, el palau d'Herodes, on el rei supervisa tot el que passa al seu voltant. 

A més del naixement, hi ha previstes diverses representacions de passatges bíblics. Aquest dimecres s’havia de recrear la matança dels innocents, però diversos positius entre els actors ha obligat a suspendre l'acte. 

El betlem vivent estarà obert fins al 6 de gener.

També et pot interessar

stats