Elx es queda un any més sense el seu Misteri a l'agost a causa de la pandèmia

La junta rectora considera que les condicions de la festa fan impossible garantir a l'agost la seguretat i esperen que les condicions sanitàries els permeten traslladar les representacions a la tardor de 2021

Un actor durant la representació del Misteri d'Elx
Un actor durant la representació del Misteri d'Elx / Europa Press

La junta rectora del Misteri d'Elx ha decidit aquest dimarts, en reunió telemàtica, suspendre les representacions de la festa del mes d'agost, per segon any consecutiu, com que la pandèmia encara continua activa i el procés de vacunació no s'ha completat.

L'òrgan gestor ha considerat que el prioritari és "garantir la seguretat de cantors, operaris i operàries i del públic que assisteix a la celebració". Segons ha informat l'entitat en un comunicat les condicions en què es desenvolupa el Misteri "fan impossible garantir" la distància de seguretat entre les més de 250 persones que formen part de l'escenificació.

Una decisió difícil

El president executiu del patronat, Francisco Borja, ha explicat que "malgrat que es tracta d'una decisió difícil, entenem que aquesta és l'opció més prudent si tenim en compte que, encara que l'estat d'alarma no està vigent, el risc de contagi continua existint". També ha apuntat que esperem que les condicions sanitàries "permeten traslladar les representacions a la tardor de 2021".

Això sí, ha informat que "el treball de la Capella, Cor Juvenil i Escolania continuarà, com ho ha fet en els últims mesos, i continuarem duent a terme accions de difusió de la festa". Les tres institucions que formen part del Patronat del Misteri d'Elx, com són la Generalitat Valenciana, l'Ajuntament d'Elx i l'Església catòlica, han donat suport per unanimitat aquesta decisió a través dels seus representants.

També et pot interessar

stats