Elx es prepara per a la Nit de l'Albà, amb 2.000 quilos de pólvora

Aquesta festa té l'origen en l'edat mitjana i serà aquest dilluns, 13 d'agost.

Elx es prepara per a la Nit de l\'Albà, amb 2.000 quilos de pólvora
Elx es prepara per a la Nit de l'Albà, amb 2.000 quilos de pólvora

El municipi d'Elx es prepara per a la Nit de l'Albà, que tindrà lloc aquest dilluns, 13 d'agost, i on es dispararan més de 2.000 quilos de pólvora a càrrec de la pirotècnia Ferrández i culminarà amb la Palmera de la Mare de Déu. Aquesta festa, molt característica de la ciutat, té l'origen en l'edat mitjana, on les famílies ofrenaven a la Verge amb un coet per cada fill. Hui aquella tradició ha evolucionat al llançament de centenars de palmeres que llancen de manera coordinada i alterna des de diversos punts de la ciutat.

Enguany les palmeres i coetades les llançaran des de 17 punts, 9 terrasses i 8 punts de terra, per a "guanyar en espectacularitat", segons ha anunciat l'alcalde, Carlos González, en un comunicat. Els coets i els focs artificials se succeeixen des de les 23:00 h fins minuts abans de la mitjanit. En aquest moment, cessa l'activitat pirotècnica, les llums de la ciutat s'apaguen i els il·licitans esperen en silenci el moment més important de la nit. Enmig de la foscor, s'alça la Palmera de la Mare de Déu, una gran palmera de llum blanca que llancen des de la basílica de Santa Maria, i que il·lumina per complet, durant uns segons, tot el cel de la ciutat.

Després del moment màgic, tornen a obrir-se les llums i es pot veure en la torre de la basílica una xicoteta "verge de foc" mentre se sent la famosa havanera Aromes il·licitanes i tots la canten des de les terrasses i balconades. Per a concloure, és tradició acabar la celebració menjant-se el meló d'Alger. Alguns encara continuaran tirant coets fins a altes hores de la matinada, i altres se sumen a la tradicional guerra de carretilles en un cèntric lloc especialment fitat per a açò. L'Ajuntament d'Elx retransmetrà en directe la Nit de l'Albà tant per Facebook com per YouTube, amb càmeres en diversos punts de la ciutat, i col·laborarà en les retransmissions amb l'Associació d'Amics de la Nit de l'Albà.

També et pot interessar

stats