Elx paralitza durant dos anys la concessió de llicències a plantes fotovoltaiques

El consistori vol compatibilitzar l'energia renovable amb la protecció del territori, el paisatge i el patrimoni 

Elx celebra la decisió del consistori de paralitzar la concessió de llicències a plantes fotovoltaiques / À Punt NTC

El veïnat afectat pels projectes de plantes fotovoltaiques al Camp d'Elx veu amb optimisme l'anunci fet per l'Ajuntament il·licità de paralitzar durant dos anys la concessió de llicències per a aquest tipus d'instal·lacions. El consistori ha escoltat, finalment, els col·lectius veïnals, que demanaven una moratòria de peticions per a la ubicació de plantes solars i treballar en l'ordenació racional dels usos del territori.

La decisió es pren després que al terme municipal s'hagen presentat més de trenta projectes que afecten zones habitades i amb cultius de les partides rurals. El consistori vol compatibilitzar l'energia renovable amb la protecció del territori, el paisatge i el patrimoni del Camp d'Elx. El veïnat té esperança en aquesta decisió, però recorda que els projectes continuen el seu curs.

La plataforma Salvem el Camp d'Elx demana rapidesa al consistori perquè, recorda, hi ha més de 30 projectes en marxa. Recorden també que caldria prioritzar l'autoconsum i l'ocupació de terrenys urbans, industrials o poc productius.

També et pot interessar

stats