Elx autoritza el burquini a les piscines municipals aquest estiu

La mesura genera un fort debat en els col·lectius feministes, que veuen masclista la peça, però també com l’única via perquè les dones musulmanes puguen prendre el bany

El burquini està homologat i es podrà utilitzar a les piscines municipals d'Elx / À Punt NTC

Quan falten dues setmanes per a obrir les piscines municipals, l’Ajuntament d’Elx ha autoritzat l'ús del burquini en aquestes instal·lacions per a l’estiu. Segons fonts del consistori, consideren que el vestit integral de bany que utilitzen algunes dones musulmanes està homologat, de la mateixa manera que hi està el neopré dels nadadors. Així ho ha recalcat Vicent Alberola, regidor d'Esports: "Si les dones àrabs volen prendre el bany, poden fer-ho en total llibertat utilitzant roba de bany autoritzada", ha manifestat.

De fet, aquesta peça de roba ja està a la venda en moltes botigues esportives i té un teixit que el fa apte per al bany. "Tota peça per davall dels genolls haurà de ser autoritzada per la Regidoria", ha explicat Stefania Bertomell, membre de la Coordinadora Feminista d'Elx.

Els col·lectius feministes han admés les connotacions religioses i masclistes, però entenen que, si es prohibeix, aquestes dones perden la possibilitat de poder anar a les instal·lacions. “És masclista i no igualitària, però, clar, no podem prohibir-la perquè aquestes dones no podrien acompanyar els fills a la piscina. Hem de mirar per elles i pels xiquets”, ha argumentat Rosana García, també membre de la Coordinadora.

Per la seua banda, les dones de la comunitat musulmana han apel·lat a la llibertat i s’han aparten del debat. “El patriarcat legisla sense comptar amb nosaltres, decideixen sobre els nostres cossos i nosaltres no generem cap polèmica”, han denunciat Hind El Fadli Rzigui, membre del Grup de Dones Musulmanes d'Elx.

Precisament respecte a aquest cas la justícia francesa ha anunciat aquesta setmana que ha suspés el permís per al burquini a les piscines públiques de Grenoble, concedit pel govern pels partits ecologistes. Amb aquesta decisió s’han enfrontat a l’Estat francés, que considera aquesta peça una agressió, en una ideologia laica, i amb connotacions limitadores per a les dones.

També et pot interessar

stats