Elx acaba les obres per a convertir el centre en zona per a vianants

El projecte persegueix revitalitzar la zona i el teixit comercial.

VÍDEO | Elx acaba les obres per a convertir el centre en zona per a vianants

Després de tres mesos de treball, les principals artèries d’Elx, la Corredora i la plaça de Baix, passen a ser d’ús exclusiu per a vianants. La reconversió d’aquests espais busca revitalitzar el centre de la ciutat després que la migració dels últims anys cap als centres comercials apagara l’activitat en aquesta zona.

El veïnat està, de moment, molt content amb la nova remodelació del nucli urbà. “És més còmode, no has d’estar pendent del trànsit”, ha comentat una vianant a À Punt NTC. “Hauríem d’haver-ho fet fa deu anys”, ha corroborat un altre veí a aquest mitjà.

És una iniciativa que els comerciants agraeixen, però sense oblidar les seues reclamacions: més serveis i places d’aparcament perquè la zona siga més accessible. “Cal solucionar el tema del mercat central i les places d’aparcament”, ha insistit Jaime Javaloyes, president dels comerciants d’Elx.

Aquest projecte forma part d’un altre més ambiciós que pretén obrir als vianants fins a 8 carrers del cor de la ciutat, convertir-lo en model urbà sostenible. Se suma, a més, a altres iniciatives com la desenvolupada a València per a ampliar les zones per a vianants, per exemple, la plaça de l’Ajuntament de la ciutat.

També et pot interessar

stats