Eleven a 15,3 milions els danys al litoral valencià per la borrasca Gloria

El consorci calcula que haurà de reparar 4.100 sinistres d’inundació i d’embats de mar, entre ells centenars d’habitatges, comerços i automòbils.

Un home retira els vora dos metres d’arena que el temporal Gloria ha acumulat davant la seua vivenda a Dénia
Un home retira els vora dos metres d’arena que el temporal Gloria ha acumulat davant la seua vivenda a Dénia / Kai Försterling (Efe)

El Consorci de Compensació d’Assegurances (CCS), organisme que indemnitza les persones assegurades que pateixen danys per catàstrofes naturals, calcula que haurà d’abonar 15,3 milions d’euros per a reparar els efectes del temporal Gloria a les comarques valencianes. En clau estatal, la xifra ascendeix a 76 milions després de rebre 11.630 sol·licituds.

El consorci calcula que haurà de reparar 4.100 sinistres d’inundació i d’embats de mar notificats en territori valencià, dels quals 3.800 van ser habitatges, comerços, indústries i obra civil. A més, 300 automòbils van acabar arrossegats o inundats per la borrasca. Les zones més danyades són Dénia, Peníscola i Daimús.

La llista de regions afectades

Per zones geogràfiques afectades, Catalunya és la comunitat autònoma que ha patit majors danys, i les indemnitzacions ascendeixen a vora 51 milions d’euros. A Andalusia, les inundacions van causar 1.200 sinistres de mobiliari i 650 a automòbils, amb un cost estimat de 6,6 milions d’euros. Múrcia i les Illes Balears també s’inclouen en la llista de regions afectades, on injectaran ajudes per valor de vora 1,5 milions d’euros.

A Aragó i Galícia, per la seua part, la incidència va ser menor i es calcula que s’haurà d’abonar 670.000 euros pels 230 sinistres comunicats. Aquestes dades superen les previsions oferides pel govern, que xifraven en uns 71 milions d’euros les indemnitzacions i en 10.000 els sinistres causats per aquesta tempesta entre el 18 i el 25 de gener.

Quines catàstrofes estan cobertes?

L’entitat aclareix que els sinistres coberts són els causats per inundació, embats de mar i tempestat ciclònica atípica, que inclou vents superiors als 120 quilòmetres per hora i tornados de qualsevol intensitat. Per contra, els danys per neu i granís no es cobreixen, excepte les indemnitzacions causades pel desgel.

També et pot interessar

stats