Elda tindrà el primer cementeri municipal de mascotes de la Comunitat Valenciana

El Consell ha aprovat recentment la construcció d'aquest fossar públic per a animals, dels quals fins ara només n'hi ha un altre semblant a Màlaga

Foto cedida per l'Ajuntament d'Elda del cementeri municipal. En la part superior es veu un terreny aplanat per al futur cementeri de mascotes.
Fotografia aèria del cementeri municipal d'Elda. En la part superior es veu un terreny aplanat per al futur cementeri de mascotes / Ajuntament d'Elda

El municipi d'Elda (Vinalopó Mitjà) tindrà l'any que ve el primer recinte específic per a soterrar mascotes a la Comunitat Valenciana, que també serà un dels primers a l'estat espanyol.

El Consell ha aprovat recentment la construcció d'aquest fossar públic per a animals, dels quals fins ara només n'hi ha un altre semblant a Màlaga. Nombrosos ajuntaments ja han iniciat, però, els tràmits per a impulsar la construcció d'un recinte similar en els seus municipis, ja que aquest tipus de llocs previsiblement proliferaran a partir d'ara.

El projecte recentment aprovat a Elda es desenvoluparà el 2022 amb una inversió prevista de 100.000 euros i l'objectiu és donar servei als amos de mascotes tant del municipi com de tota la comarca del Vinalopó Mitjà.

El vistiplau de la direcció general d'Infraestructures de la Comunitat Valenciana està subjecte al compliment d'unes condicions sanitàries bàsiques. També han exigit que el recinte, que estarà situat en els voltants del cementeri Mare de Déu dels Dolors, tinga un accés propi.

El responsable de la Societat Protectora del Vinalopó Mitjà, Raúl Mérida, ha assegurat que "la gent pateix moltíssim amb la pèrdua de les seues mascotes, que són com un membre més de la família", per la qual cosa "tindre un lloc on poder anar a visitar-los i recordar-los és tot un privilegi.”

Segons la regidora de Protecció Animal d'Elda, Anabel García, aquesta iniciativa respon a una "necessitat real" de la ciutadania perquè "hi ha moltes famílies que no tenen recursos per a accedir a les escasses alternatives".

Només alguns municipis de la Comunitat Valenciana tenen cementeris privats per a animals i l'única una altra opció legal és la incineració, que, segons afirma Mérida, "té un cost elevat" i per culpa de la desesperació de les famílies "moltes mascotes acaben en el contenidor del fem".

També et pot interessar

stats