Elda decorarà el seu arbre de Nadal amb sabates donades per les veïnes

És una forma de fer valdre la tradició del calcer, que caracteritza aquesta localitat del Vinalopó Mitjà

L'arbre de Nadal d'Elda enguany estarà decorat amb sabates / À Punt NTC

Si hi ha alguna cosa que caracteritza la localitat d'Elda (Vinalopó Mitjà) són les sabates. Per això, enguany han volgut que siguen protagonistes de la decoració nadalenca municipal, i l’arbre de Nadal de la plaça de l’Ajuntament estarà decorat amb sabates que les elderes han calçat i que estan donant. 

Una aposta arriscada per a valorar l'ofici tradicional de la ciutat en un temps tan significatiu com és Nadal i que pren forma, a poc a poc, a les mans d’Ales Moreno, director creatiu de Miladyland. Ell és l’encarregat de tunejar un poc les sabates que van arreplegant i de donar-los “colorit nadalenc”. 

Tot i que el muntatge continua sent una sorpresa, el roig i el daurat seran els colors dominants, i les sabates seran totes de saló i amb tacó, el model que tradicionalment s'ha fabricat sempre a Elda.

Però, perquè l'arbre siga una realitat, fan falta 150 parells de sabates. Així és que s’han instal·lat contenidors per arreplegar-les al mercat municipal. Així hi haurà una part de cada veïna que done un parell a l’arbre de Nadal. És una iniciativa que agrada molt a les elderes amb qui ha parlat À Punt. 

La regidora de Comerç, Sílvia Ibáñez, explica que esperen que aquesta iniciativa, a més d’una decoració original, siga un reclam turístic perquè, a més de les sabates a l’arbre de Nadal, la decoració de la resta de la ciutat tindrà altres tocs característics del món del calcer. Però per a descobrir-los caldrà visitar Elda aquestes festes. 

A més, assegura que a totes les sabates que han donat els donaran una segona vida perquè, en passar Nadal, les reciclaran a la planta del Centre Tecnològic del Calcer.

També et pot interessar

stats