Elda, entre les cent ciutats europees amb una millor qualitat de l'aire

És l'única gran ciutat de la Comunitat Valenciana que figura en aquest rànquing

Elda és una de les 100 ciutats europees amb una millor qualitat de l'aire / À Punt NTC

La localitat d’Elda és l'única gran ciutat de la Comunitat Valenciana que figura entre les cent ciutats europees amb una millor qualitat de l'aire. El rànquing l'ha elaborat l'Agència Europea del Medi Ambient, que arreplega els municipis de 50.000 habitants que registren uns nivells de diòxid de nitrogen per davall dels deu micrograms per metre cúbic. 

Des de l'Ajuntament han assegurat que la bona notícia és fruit del treball fet els últims anys per al compliment de l'agenda 2030. La regidora de Medi Ambient Natural i Salut, Sarah López Gumbao, ha explicat que "era un dels nostres objectius en començar la legislatura i l'hem aconseguit".

Des de l'ecologisme també han valorat positivament la millora de la situació respecte de fa uns anys, però recorden que l'estació on es prenen les mostres està al polígon industrial Finca Lacy, que està situat a tres quilòmetres del centre urbà. Per a vore com és la qualitat de l'aire a la ciutat, "demanem que s'instal·len també alguna al centre", ha exposat Luis Enrique Samper, vicepresident del grup naturalista Heliaka.

L'Ajuntament d'Elda ha explicat que l'han instal·lat on van indicar els tècnics i que permet detectat emissions industrials nocives. A més, diuen, treballen ara en la creació d'una zona de baixes emissions al centre urbà per a limitar el trànsit i reduir les emissions contaminants.

També et pot interessar

stats