Eivissa o el Camp de Gibraltar són algunes de les zones més afectades per la variant britànica

A Espanya hi ha confirmats 479 casos d'aquesta variant, dos de la sud-africana i un de la brasilera.

Personal de laboratori treballa amb proves PCR, en una imatge d'arxiu
Personal de laboratori treballa amb proves PCR, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències, Fernando Simón, ha explicat que les zones més afectades per la variant britànica serien Eivissa o Camp de Gibraltar o en altres territoris "relativament menuts". Simón ha assegurat que hi han notificats 479 casos confirmats de la variant britànica del coronavirus encara que ha admés que n’hi ha "més que no han sigut notificats", així com dos casos de la variant sud-africana i un de la variant brasilera en una persona identificada a l'entrada a Espanya.

A preguntes dels periodistes, el responsable sanitari ha deixat clar que és possible que hi haja una quarta onada de la pandèmia, però la probabilitat que hi haja un ràpid creixement baixa perquè s'avança en la vacunació. "El risc que tenim és que si la variant britànica ocupa el lloc a Espanya aquesta quarta onada pot accelerar-se un poc", ha advertit. I ho ha explicat per a deixar clar que el que és important no és arribar o no a la Setmana Santa sinó fer-ne abaixar la incidència.

Caldrà esperar a finals de setmana per a veure un descens en la xifra de morts

En el primer balanç de situació de la setmana, Simón ha reiterat que es manté la tendència descendent en la pandèmia, però també ha tornat a dir que seria "perillós" pensar que estem en riscos baixos. "Tot el territori espanyol està en risc màxim d'alerta" , ha afegit per deixar clar que no es pot abaixar la guàrdia. El responsable sanitari ha explicat que la previsió és que en totes les autonomies es mantinga aquesta tendència descendent. I ha recordat que el pitjor impacte d'aquesta situació es reflecteix a les UCI i que fins a finals d'aquesta setmana no hi haurà un descens de les morts.

Simón ha explicat també que s'han administrat ja més de dos milions de dos i 786.400 espanyols estan immunitzats ja.

També et pot interessar

stats