Els efectes del temporal a vista de dron

Són imatges en exclusiva gravades per À Punt el 5 i 6 de novembre a les comarques de la Ribera i la Plana Baixa.

Imatges gravades el 5 i 6 de novembre a les comarques de la Ribera i la Plana Baixa.

Malgrat les precipitacions que aquest dissabte s'han registrat a alguns punts del territori, ja es pot donar per conclòs l'episodi de pluges intenses que ha afectat especialment les comarques de l'Horta Sud i la Ribera, i que en alguns llocs va descarregar en poques hores més de 400 litres per metre quadrat. Ara és moment de fer balanç dels danys.

Les imatges des de l'aire permeten observar a gran escala les conseqüències d'aquesta tempesta, que ha deixat hectàrees de camps completament negats i rius i barrancs desbordats. Els ajuntaments d'Algemesí, Beniparrell, Benifaió i el Perelló, a Sueca, estudien sol·licitar la declaració de zona catastròfica.

Al camp també han començat a quantificar els danys, perquè l'excés d'aigua pot arruïnar la collita, especialment la del caqui i la dels cítrics. El sindicat AVA Asaja estima que si els camps no s'eixuguen a temps les pèrdues poden arribar als 62 milions d'euros.

El Consorci Provincial de Bombers de València ha constituït un punt de comandament avançant a la Ribera, des d’on dirigeixen els treballs de neteja en poblacions com Real, Benifaió, Sueca, Alzira, Algemesí i la Pobla Llarga.

Desaiguar carrers, cases i garatges, retirar el fang i les canyes, revisar els camins i carreteres afectades centren les actuacions de bombers i personal d’emergències.

També et pot interessar

stats