Educació recorrerà als jutjats la "censura prèvia" de Vox a les activitats complementàries en el currículum escolar

La formació d'extrema dreta condiciona el vot a favor als pressupostos de Madrid i de Múrcia a aquest ‘pin parental’.

Educació recorrerà als jutjats la \"censura prèvia\" de Vox a les activitats complementàries en el currículum escolar
Educació recorrerà als jutjats la "censura prèvia" de Vox a les activitats complementàries en el currículum escolar

El Ministeri d'Educació i Formació Professional recorrerà per la via judicial qualsevol iniciativa dirigida a imposar un pin parental als centres educatius, la qual cosa considera "il·legal" i "una censura prèvia" dels pares a les activitats programades pels col·legis.

Amb el pin parental, Vox pretén cedir als progenitors la decisió final sobre l'assistència dels fills a les activitats complementàries que estiguen incloses en el currículum escolar.

El Ministeri recorda que la mesura suposaria una "objecció de consciència encoberta" que podria aplicar-se a continguts curriculars, la qual cosa contravé la legislació espanyola, la jurisprudència del Tribunal Constitucional i diversos tractats internacionals ratificats per Espanya.

El pin parental condiciona els comptes de Madrid i de Múrcia

La formació d'extrema dreta ha condicionat el sí als pressupostos de les comunitats de Múrcia i de Madrid a la incorporació d'aquesta prerrogativa. Aquest dijous el vicepresident de Madrid, Ignacio Aguado, ha advertit Vox que Ciutadans "no retallarà drets i llibertats civils", ni tocarà polítiques en matèria de violència masclista, ni introduirà el pin parental.

Vox ha trobat més receptivitat a la proposta en associacions com la ultracatòlica Hazte Oír, que assegura que ha arreplegat 55.000 firmes per a sol·licitar l'aplicació d'aquesta petició "d'informació prèvia i consentiment exprés" a Madrid, Múrcia, Andalusia i Castella i Lleó.

Volen que els centres informen prèviament els pares sobre qualsevol xarrada, taller o activitat similar que afecte els valors de l'alumne en matèria afectivosexual, diversitat sexual i models de família.

També et pot interessar

stats