Educació publica l'assignació de places per als interins de secundària, després de dotze dies de rectificacions

Els sindicats estan reportant noves incidències des de primera hora i anticipen un degoteig de casos al llarg de la jornada

En imatge, la façana de la conselleria d'Educació
En la imatge, la façana de la Conselleria d'Educació / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
23 d'agost 2023 - 10:18 Actualitzat: 23 d'agost 2023 - 19:21

La Conselleria d'Educació ha publicat l'adjudicació definitiva de places per als docents interins de Secundària, que inclou el professorat d'FP i suma més de 12.000 professionals. El llistat, que s'ha penjat a la una i mitja de la matinada, completa l'assignació de places per a l'inici de curs, després que aquest dimarts Educació avançara les 16.000 adjudicacions per als mestres d'infantil i primària.

Amb la publicació, el departament de José Antonio Rovira, aspira a donar per resolt el conflicte generat pel seguit de retards i rectificacions que ha arrossegat el procés des de fa dotze dies. Un problema que el nou equip d'Educació atribueix a l'obsolet sistema informàtic i la falta de planificació de l'anterior equip de govern. Davant de les constants queixes de sindicats i professorat, Rovira ha anunciat que compareixerà dijous a les 11:00 hores a la seu de la Conselleria per a donar més explicacions sobre el que ha succeït amb les adjudicacions. 

No obstant això, ja s'han detectat les primeres errades. L'STEPV, el sindicat majoritari, havia registrat almenys 25 incidències a les 9:30 hores del matí, que atribueix a la "mala ordenació de les borses". I totes en el professorat tècnic d'FP. La responsable de Formació Professional del sindicat, Gemma Martí, ha explicat a la ràdio d'À Punt que "hi ha persones que haurien de figurar en els primers llocs que ara apareixen en el 45 o el 47 i això serà un degoteig de casos al llarg del dia". Martí lamenta que no s'haja avançat els llistats als sindicats prèviament, per a anticipar les errades i evitar més patiment a la comunitat docent. "Haguérem preferit que es traguera demà però estiguera ben fet", ha explicat als micròfons d'À Punt.

Des de Comissions Obreres també han arreplegant errades i estan oferint acompanyament al professorat afiliat per al procés administratiu o jurídic. La responsable d'Educació del sindicat parla de caos i exigeix responsabilitats polítiques. "És molt còmode tirar-li el mort al que abans estaven, quan en realiat els tècnics són els mateixos. Però eixes persones no han d'assumir responsabilitats polítiques que no els pertoquen", ha manifestat a la radiotelevisió pública valenciana.

Divendres, la conselleria va publicar les adjudicacions per als docents funcionaris de carrera de primària i secundària, després d'esmenar els errors que s'havien detectat en les llistes publicades el 10 d'agost amb les places definitives per a professors i mestres.

El subdirector de Personal Docent de la Generalitat, José Pascual Hernández, va explicar a À Punt que el programari, del 1999, estava pendent d'actualització, tot i un informe del 2020 que demanava la renovació del programa.

No obstant això, des del PSPV-PSOE es va subratllar que el sistema havia funcionat "perfectament" en els últims huit anys i es va acusar el nou Consell de fer passar "un infern" a més de 20.000 docents. Aquest dimecres la síndica socialista Rebeca Torró ha insistit en aquesta via, recordant que el programari el va implementar l'actual conseller, Rovira, quan era director general de Personal del departament (2001-2007) i el va aplicar sense problemes també entre 2013 i 2017, quan era director territorial d'Educació. "L'únic fet diferencial respecte a l'any passat és que [Carlos] Mazón ha escapçat la gestió de la Conselleria i ha nomenat una responsable de Personal Docent que no va aparéixer fins al 10 d'agost", ha dit Torró en un comunicat, en referència a Sonia Sancho de Vicente.

Compromís, que va assumir la cartera d'Educació en els governs del Botànic, també ha acusat Sancho de Vicente d'absentar-se del lloc de treball en la setmana més important per als docents.

També et pot interessar

stats