Educació publica el calendari d'admissió i matriculació en infantil, primària, ESO i batxillerat

La presentació de sol·licituds d'admissió telemàtica en infantil i primària serà del 20 al 28 d'abril

Aula d'un centre escolar
Aula d'un centre escolar

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha publicat en el DOGV el calendari d'admissió i matriculació per al curs 2023-2024 dels nivells d'infantil, primària, ESO i batxillerat. Les famílies podran completar tot el procediment telemàtic d'admissió, matrícula inclosa, a través de la plataforma telematricula.es.

La presentació de sol·licituds d'admissió telemàtica en infantil i primària serà del 20 al 28 d'abril. Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, el procediment d'admissió és "especialment important" per a les famílies que matriculen als fills i les filles en infantil de tres anys, a les aules gratuïtes de 2 anys dels CEIP i en guarderies de titularitat de la Generalitat de 0-3 anys.

En l'admissió escolar del pròxim curs 2023-2024, a les places d'Infantil de dos anys opten les xiquetes i els xiquets nascuts el 2021, i a les d'Infantil de tres la població nascuda en 2020.

El 14 de juny, amb la publicació de les llistes definitives d'alumnat admés en cada centre, començarà la matriculació. Des d'aquest mateix dia fins al 30 de juny, podran formalitzar la matrícula les famílies que opten per fer-ho en línia, i del 22 de juny al 5 de juliol les que vulguen fer-la de manera presencial.

Pel que respecta a l'admissió telemàtica en ESO i Batxillerat, serà del 4 al 12 de maig. En el cas de l'ESO, les llistes definitives d'alumnat admés es publicaran el 19 de juliol i aquest mateix dia començarà la matriculació en línia, que estarà oberta fins al 24 de juliol. Les famílies que opten per formalitzar la matrícula de manera presencial podran fer-ho del 20 al 25 de juliol.

Les llistes definitives d'alumnat admés en batxillerat es publicaran el 24 de juliol i des d'aqueix dia fins al 27 de juliol es podrà formalitzar la matrícula de manera telemàtica i, si s'opta per fer la matrícula de manera presencial, cal acudir en els centres educatius del 25 al 28 de juliol.

En primària, ESO i batxillerat les famílies utilitzen aquest procediment en menor mesura, ja que ho usen només per a canviar als fills i les filles de centre educatiu per diferents raons com, per exemple, el canvi de residència d'una població a una altra.

El procés d'admissió és el primer tràmit que es fa per a l'escolarització per primera vegada o per a sol·licitar canvi de centre educatiu. Ho realitzen les famílies i se centra a aportar tota la informació i posar les opcions dels centres preferents per a poder fer la baremació i la determinació del centre educatiu en el qual s'escolaritzen els fills i les filles.

La via principal per a fer aquest tràmit és de manera telemàtica a través de l'espai web telematricula.es, en el qual les famílies tenen al seu abast totes les vacants disponibles, tutorials que les guiaran pel procediment i les respostes a les preguntes freqüents que puguen sorgir durant la tramitació.

Actualització del portal

En aquests moments, la Conselleria treballa en l'actualització de telematricula.es i l'espai web estarà habilitat perquè estiga en funcionament en el calendari previst d'admissió que s'ha assenyalat.

No obstant això, qualsevol família que necessite ajuda o no dispose d'accés a Internet pot acudir en el centre educatiu on vulga matricular als seus fills i filles per a fer l'admissió telemàtica.

També et pot interessar

stats