Educació proposa convocar 7.500 places d'oposicions per al 2019 i 2020

La Conselleria ha presentat en la mesa sectorial la proposta d'oferta de places per a Secundària i altres cossos.

Educació proposa convocar 7.500 places d\'oposicions per al 2019 i 2020
Educació proposa convocar 7.500 places d'oposicions per al 2019 i 2020

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha presentat en la mesa sectorial la proposta d'oferta de places docents d'oposicions per a secundària i altres cossos per als anys 2019 i 2020, que preveu 7.500 llocs.

L'esborrany presentat preveu 29 places per a secundària; 17 places de tècnics de Formació Professional; 4 per a professorat d'Escoles Oficials d'Idiomes (EOI); 11 especialitats de catedràtics de Música i Arts Escèniques; 3 especialitats de professorat de Música, i 13 especialitats de professorat d'Arts Plàstiques i Disseny.

4.621 places per al 2019

Quant a la proposta específica de la pròxima convocatòria, s'ha detallat la convocatòria de places en 22 especialitats de secundària amb una oferta de 3.650 places. Pel que fa als llocs de professorat tècnic, es proposa l'oferta de 635 places en 16 especialitats.

Així mateix, en les 4 especialitats d'oferta de les EOI, es proposen 165 places. Per a catedràtics de Música i Arts Escèniques, es proposa convocar una oferta de 13 places en 2 especialitats. Per a professorat de Música i Arts Escèniques, 40 places en 2 especialitats, mentre que per a professorat d'Arts Plàstiques i Disseny, 118 places en 10 especialitats.

2.879 places per al 2020

La convocatòria per a l'any 2020, segons ha detallat la Conselleria d'Educació, preveu una oferta de places en 27 especialitats de Secundària amb 2.350 places. Per a Formació Professional, proposen 385 places en 13 especialitats.

Quant a les EOI, es proposa l'oferta de 50 places per a l'especialitat d'anglés. Per a catedràtics de Música i Arts Escèniques, 34 places en 9 especialitats. El cas de docents de Música, s'ofereixen 37 places en 2 especialitats, i per als d'Arts Plàstiques, 23.

CCOO PV valora “molt positivament” la proposta

La Federació d'Ensenyament de CCOO PV valora “molt positivament” la proposta de la conselleria d'oferta de places docents d'oposicions.

Sobre el procediment, el sindicat destaca que “per primera vegada, la distribució per especialitats siga per a dues convocatòries, de manera que els aspirants tenen la informació necessària sobre les vacants convocades amb l'antelació suficient per a preparar-se”.

També valora positivament que l'actual sistema de concurs-oposició, pel qual s'ingressa en la funció pública de carrera, “protegeix els principis d'igualtat, mèrit, capacitat i transparència”.

L’STEPV diu que “posa en perill la continuïtat en el treball”

El Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha rebutjat la proposta de la conselleria en entendre que “posa en perill la continuïtat en el treball”.

L’STEPV ha subratllat que “hi ha diferències respecte de la proposta presentada en el grup de treball al juliol, ja que hi ha especialitats amb poques places que no tindran oferta”.

El sindicat entén que “l'oferta posa en perill la continuïtat en el treball dels més de 10.000 interins dels cossos de secundària que estan treballant actualment en el sistema educatiu”.

També et pot interessar

stats