Educació proposa començar el curs escolar el 7 de setembre i acabar-lo el 23 de juny

La Conselleria aposta per començar recuperant els continguts que no s’han revisat en l'últim trimestre.

Un professor en una classe buida, en una imatge d'arxiu
Un professor en una classe buida, en una imatge d'arxiu / Paco Santamaria (Efe)

La Conselleria d’Educació aposta perquè el pròxim curs escolar comence el 7 de setembre amb la “recuperació dels continguts que no s’han revisat en l'últim trimestre d’aquest curs”, segons ha explicat el conseller d’Educació, Vicent Marzà. És la proposta que traslladarà als sindicats. Segons considera la Conselleria, l’inici del curs el 7 de setembre permetrà que durant la primera setmana del mes s’incorporen els docents, i la segona l’alumnat assistisca ja a les classes.

El calendari que proposarà la Conselleria considera el 23 de juny com a data d’acabament del curs 2020-2021 i afecta l’estudiantat d’infantil, primària, secundària, batxillerat i formació professional.

Vicent Marzà ha incidit en el fet que, amb el calendari escolar que proposa, es “guanya” uns quants dies lectius del curs que ve “per a poder esponjar els aprenentatges, que aniran acompanyats per un pla específic de reforç adaptat a la realitat del nostre alumnat”. D’ahí que el curs comence reprenent el contingut que no s’ha impartit aquest curs, segons ha avançat el titular d’Educació.

Amb l’inici del curs el 7 de setembre, com ha destacat el responsable d’Educació, "es continua la determinació presa des de fa uns quants cursos d'iniciar les classes la segona setmana de setembre, perquè el professorat tinga la primera setmana per a organitzar les dinàmiques de treball abans que arribe l'alumnat”.

Durant els pròxims dies, la Conselleria d'Educació detallarà qüestions com el pla específic de recuperació i adaptació del currículum i de les activitats educatives perquè en el pròxim curs cap alumne es quede arrere, així com els instruments d'avaluació de l'actual curs escolar.

També et pot interessar

stats