Educació proposa ampliar els cicles d'FP vinculats a la lluita contra el canvi climàtic i les cures

Les possibles noves titulacions serien de l’àmbit de les energies, el tractament d'aigües o l'àmbit de les cures

Joves aprenen a treballar amb energia fotovoltaica
Joves aprenen a treballar amb energia fotovoltaica / Shutterstock

La Conselleria d'Educació ha anunciat que estudia ampliar les branques de coneixement de la formació professional a la Comunitat Valenciana perquè incloguen titulacions relacionades amb la lluita contra el canvi climàtic i les cures, amb l'objectiu de "generar les millors oportunitats amb llocs de treball sostenibles".

Entre les possibles noves titulacions, el conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha proposat estudis relacionats amb l'àmbit de les energies, el tractament d'aigües o la tecnologia fotovoltaica, entre altres, però també l'àmbit de les cures, que han adquirit més rellevància durant la pandèmia.

El titular d'Educació s'ha mostrat convençut que l'estereotip que els alumnes d'FP són els qui "no serveixen" per a la universitat està erradicat i ha anunciat que per al curs vinent s'han oferit 6.000 noves places en 181 cicles formatius i 28 cursos d'especialització nous. També s'implanten per primera vegada els màsters de l'FP, cursos d'entre 600 u 720 hores amb formació avançada dirigides a persones amb un cicle superior.

També et pot interessar

stats