Educació proposa ajornar a juny de 2021 les oposicions docents de Secundària

Marzà diu que la situació actual recomana evitar incerteses i “resulta molt més raonable que es puguen reorganitzar amb un nou calendari”.

Educació proposa ajornar a juny de 2021 les oposicions docents de Secundària
Educació proposa ajornar a juny de 2021 les oposicions docents de Secundària

La Conselleria d’Educació proposarà ajornar a juny de 2021 les oposicions en places docents de Secundària. Així ho traslladarà als sindicats en la Mesa d’Educació que tindrà lloc el pròxim divendres.

Precisament aquest dimecres ha tingut lloc la Conferència Sectorial d’Educació convocada pel Ministeri d’Educació i Formació Professional amb els responsables d’educació autonòmics a causa de la situació excepcional provocada per la crisi sanitària del coronavirus. En aquesta reunió s’han tractat temes que afecten a tots els sistemes educatius de l’Estat, com ara la nova data de la selectivitat, que es farà entre el 22 de juny i el 10 de juliol.

En el cas del sistema educatiu valencià les oposicions de Secundària i altres cossos, que havien de començar el 18 de juny, quedarien ajornades fins a juny de 2021. Cal recordar que es tracta de 4.295 places, de les quals 3.575 són de lliure accés. Així mateix, les oposicions previstes en 2021 per a infantil i primària, s’ajornarien a 2022.

“La situació en què ens trobem fa que siga recomanable evitar les incerteses de milers d’aspirants que s’estan preparant per a opositar i resulta molt més raonable que es puguen reorganitzar amb un nou calendari”, ha asseverat el conseller d’Educació, Vicent Marzà.

També et pot interessar

stats