Educació prepara un recurs contra la suspensió de l’educació per àmbits en primer de l’ESO

Els portaveus sindicals es mostren en contra de l’obligatorietat d’aquest sistema per les conseqüències en la docència

La Conselleria d'Educació i els sindicats es reuniran a partir de la pròxima setmana / À Punt NTC

Pocs dies abans de tornar a les aules, la Conselleria d’Educació prepara un recurs contra la suspensió de l'obligatorietat d'impartir les matèries agrupades per àmbits en primer de l'ESO, decidida pel Tribunal Superior de Justícia. La norma, feta per a adaptar-se a la nova llei d'educació estatal, arreplega l'obligatorietat d'impartir les matèries per àmbits en primer de l'ESO, un model que el curs passat havia començat a aplicar-se.

Abans de l'estiu ja hi va haver protestes, i es van recollir més de 3.500 firmes contra l'agrupació d'assignatures per àmbits de coneixement. Finalment, la UGT ha recorregut a la via judicial per la publicació, fa poc més de quinze dies, d’aquest decret de la Conselleria.

Els sindicats no estan en contra del model per àmbits, però sí de l'obligatorietat. Kilian Cuerda, portaveu de la UGT Ensenyament, ha assegurat que aquesta normativa obliga que un mateix docent haja de donar assignatures de les quals no és especialista. Per exemple: l’àmbit sociolingüístic agrupa castellà, valencià i geografia i història, “i moltes vegades es donen casos on un únic docent donant les tres matèries", ha explicat Cuerda.

Marc Candela, coordinador d’Acció Sindical de l'STEPV, ha confirmat que “estem d'acord que els centres puguen triar voluntàriament si volen aplicar els àmbits o no". Per a decidir-ho, els centres hauran de convocar un claustre i un consell escolar extraordinaris. Renunciar ara als àmbits els obligaria a refer horaris i reestructurar plantilles.

La Conselleria convocarà dilluns que ve una mesa sectorial amb totes les parts implicades per a tractar de resoldre el conflicte.

També et pot interessar