Educació ofertarà 14.342 places en les adjudicacions de juliol, quasi 2.500 més que el curs passat

Per cossos, se n'ofereixen 4.842 en el de mestres i 9.500 en la resta.

El sindicat STEPV afirma que ha detectat “places que no s'han oferit”, especialment dels cossos de música i arts escèniques
El sindicat STEPV afirma que ha detectat “places que no s'han oferit”, especialment dels cossos de música i arts escèniques

La Conselleria d'Educació oferirà un total de 14.342 places de professorat (provisional, reingressat, en pràctiques i interí) en les adjudicacions de juliol, unes 2.500 més que el curs passat, segons han informat fonts sindicals. Així, el Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha assenyalat que l'administració ha publicat les adjudicacions i, en total, s'oferten 2.493 places més que el curs passat (passen d'11.849 a 14.342). Per cossos, n’hi ha 4.842 en el de mestres (639 més que el curs passat) i 9.500 en la resta de cossos (1.854 més que en 2017).

El sindicat manifesta que, si bé en conjunt es continua recuperant plantilla, l'increment de places en el cos de mestres “no acaba de quadrar” amb l'anunci del conseller d'Educació, Vicent Marzà, de recuperar “el 50 per cent dels tutors retallats per l'anterior govern, sobretot en l'especialitat de primària, ja que només hi ha hagut un increment de 353 places en aquesta especialitat respecte del curs anterior”.

Tenint en compte que hi ha al voltant d'un miler de col·legis de primària, l'augment hauria d'haver sigut més elevat, argumenta l’STEPV, que afig que, si a això se sumen les jubilacions del cos de mestres, unes 600 cada curs, el nombre de vacants en aquest cos hauria de ser més elevat, quasi el doble. El sindicat assegura que està demanant explicacions a la conselleria. 

L’STEPV insisteix que el cas és “especialment preocupant aquest curs, ja que s'acaben de fer oposicions a 3.000 places del cos de mestres i caldrà veure’n l’impacte en la continuïtat del treball del professorat interí que no ha superat les proves, cosa que se sabrà dilluns que ve, quan està previst que s'adjudiquen les vacants publicades”.

El sindicat afirma que ha detectat “places que no s'han oferit”, especialment dels cossos de música i arts escèniques, i ja ha fet gestions amb la conselleria perquè es publiquen en el llistat definitiu.

També et pot interessar

stats