Educació impulsa una comissió mixta per a disminuir l'absentisme escolar

Estarà integrada per la Generalitat, ajuntaments i la Fiscalia de Menors amb l'objectiu de coordinar actuacions

Representants de la Conselleria han presentat el nou protocol global de prevenció i actuació per a combatre l'absentisme escolar
Representants de la Conselleria han presentat el nou protocol global de prevenció i actuació per a combatre l'absentisme escolar / Europa Press

La Conselleria d'Educació ha proposat la creació d'una comissió mixta integrada per aquest departament de la Generalitat, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i la Fiscalia de Menors amb l'objectiu de coordinar actuacions que servisquen per a reduir l'absentisme escolar.

Representants de la Conselleria han presentat el nou protocol global de prevenció i actuació per a combatre l'absentisme escolar a totes les parts que intervenen en la lluita contra aquest problema social.

Altres propostes són l'establiment des de totes les institucions d'actuacions comunes de prevenció de l'absentisme, campanyes informatives, acompanyament a famílies i a l'alumnat. A més, la Conselleria d'Educació també demana que s'estudie vincular el cobrament de la renda valenciana d'inclusió al compromís per part de les famílies perceptores de garantir l'assistència a classe dels seus fills i filles menors d'edat.

Claus del nou protocol

El nou el protocol per a la prevenció i intervenció de l'absentisme escolar aporta "novetats significatives com, per exemple, una única definició i classificació d'absentisme per a tots els centres educatius valencians, la qual cosa permetrà proporcionar dades d'absentisme fiables", afirmen des d'aquest departament del Consell.

Paral·lelament, incorpora una part molt important d'actuacions de prevenció de situacions d'absentisme als projectes educatius, en l'acció tutorial, els plans de transició i els plans d'igualtat i convivència.

A més, Educació ja ha implementat els canvis necessaris en la plataforma Ítaca, perquè únicament a partir de la introducció de faltes d'assistència i la justificació o no d'aquestes faltes, es genere tota la informació que l'àmbit educatiu, social i local necessita per a poder realitzar actuacions.

També et pot interessar

stats