Educació descarta que els alumnes d'Infantil tornen a classe aquest curs

El govern espanyol i les autonomies es reuniran abans de l’estiu per a planificar el nou curs.

Imatge d'una aula

La Conselleria d’Educació proposa continuar la formació a distància de l'alumnat mitjançant la plataforma Mulan fins que finalitze el curs escolar actual, programat per al 16 de juny per a l'alumnat d'ESO, batxillerat, FP i ensenyaments de règim especial i per al 18 de juny per a l'alumnat d'infantil i primària.

Així ho ha sol·licitat el conseller Vicent Marzà en la Conferència Sectorial d'Educació convocada pel Ministeri d'Educació i Formació Professional amb responsables de les comunitats autònomes.

Marzà ha exposat les mesures concretes que proposarà als representants de la comunitat educativa valenciana sobre a la finalització del curs escolar actual, que han estat compartides pel govern espanyol.

Marzà ha apuntat que l’alumnat podrà anar al centre educatiu en la fase 2 de la desescalada, però només per a resoldre qüestions específiques i sempre respectant les recomanacions de les autoritats sanitàries.

Com serà el curs que ve?

Com serà el curs que ve?

En la Conferència Sectorial d'Educació, el Ministeri i les comunitats autònomes han decidit formar un grup de treball per a abordar l'organització escolar per al curs que ve, els plans del qual han d'estar preparats abans de l'estiu, i incloure tots els escenaris possibles.

La ministra d’Educació, Isabel Celaá, ha assenyalat que el curs que ve, si no hi ha una vacuna abans, hi haurà d'haver un màxim de 15 alumnes per classe i es combinaran les classes presencials amb altres sessions en línia.

Què passa amb els cursos que titulen?

A partir de la fase 2, els centres educatius podran establir activitats específiques i de tutories, resolució de dubtes i lliurament o comprovació de materials, així com la preparació de les proves previstes en aquests cursos. L’assistència a aquestes sessions presencials sempre serà de caràcter opcional i voluntari.

Proposta per a educació infantil

Al territori valencià no s'obriran les aules ni els centres educatius d'aquest tram educatiu fins al curs escolar 2020-2021, un procés que es permet a partir de la fase 2 de la desescalada. Tot i aixo, Educació ha assegurat que encara hi ha un context “d’emergència sanitària” i la nova normalitat “no arribarà fins al curs que ve”.

D’altra banda, les escoles infantils municipals i les escoles infantils privades de 0 a 3 anys podran obrir a partir del 18 de juny, sempre que garantisquen les condicions que establisquen les autoritats sanitàries en aquest moment.

També et pot interessar

stats