Educació crea una eina per a eliminar les barreres a la inclusió de l'alumnat

La Conselleria posa a l'abast de tots els centres educatius el qüestionari DEBA per a determinar la problemàtica.

Centre escolar en una imatge d'arxiu
Centre escolar en una imatge d'arxiu

La Conselleria d'Educació ha posat a l'abast de tots els centres educatius el qüestionari DEBA, una eina col·laborativa per a avaluar la inclusió de l'alumnat amb necessitats sociopsicopedagògiques.

DEBA naix amb la finalitat de facilitar als equips educatius i al personal especialitzat en orientació l'avaluació conjunta i instantània els factors que afavoreixen i dificulten l'accés a l'educació, la participació i l'aprenentatge de l'alumnat.

Aquesta eina identifica, a través de 80 preguntes, les barreres que dificulten la inclusió de cada alumne i genera de manera automàtica un informe de debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats (DAFO) que facilita als equips educatius la presa de decisions i la reducció de les tasques burocràtiques.

Al mateix temps, l'eina DEBA facilita la valoració conjunta de l'equip educatiu i del personal especialitzat d'orientació i permet també la sistematització de la recollida d'informació sobre els factors de vulnerabilitat, les barreres per a la inclusió així com dels facilitadors d'aquest procés.

Aquesta aplicació informàtica ha de ser omplida pel tutor o tutora com a coordinador de l'equip educatiu que atén l'alumne o alumna sobre el qual se sol·licita l'avaluació sociopsicopedagògica.

També et pot interessar

stats