Educació anuncia un pla per a millorar i modernitzar els centres d’educació especial

La conselleria s’ha compromés a garantir que totes les instal·lacions siguen accessibles per a persones amb discapacitats

Imatge d'arxiu de la Conselleria d'Educació
Imatge d'arxiu de la Conselleria d'Educació / À Punt NTC

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació ha anunciat que treballa en l’elaboració d’un pla estratègic d’infraestructures per a centres d’educació especial que permeta millorar i modernitzar les instal·lacions.

Així s’ha acordat recentment amb les direccions dels centres després d’una reunió del director general d’Infraestructures Educatives, Rafael Valcárcel, i la directora general d’Innovació i Inclusió Educativa, Xaro Escrig. Esta trobada ha sigut un punt de partida per a avançar en la contextualització del desenvolupament del pla.

La col·laboració entre les direccions generals parteix de l’estat actual en el qual es troben els 29 centres d’educació especial de la Comunitat Valenciana que requereixen actuacions personalitzades a les necessitats de l'alumnat.

Escrig ha assenyalat que és molt important comptar amb la direcció dels centres per a elaborar este pla perquè “coneixen el dia a dia i són conscients de les característiques que ha de tindre la instal·lació per al seu alumnat”. La conselleria també vol fomentar la participació de famílies, docents i personal administratiu en la planificació i execució de les millores. 

D’esta manera, els directors podran presentar les seues propostes sobre obres i adequacions que consideren necessàries en els centres, tant noves com de renovació. Això inclourà millores en aules, espais comuns, àrees de teràpia i accessibilitat.

Així mateix, des de la conselleria s’invertirà en tecnologia educativa i equipament especialitzat per a donar suport al professorat i millorar l’experiència de l’alumnat. Això inclou aules digitals, equips de teràpia i recursos adaptats.

El pla es compromet a garantir que totes les instal·lacions siguen accessibles per a persones amb discapacitats i, per a fer-ho, s’implementaran rampes, ascensors i altres solucions per a facilitar la mobilitat.

També et pot interessar

stats