Ecovidrio repta les comissions falleres a superar els 134.171 quilos d'envasos reciclats el 2023

L'entitat sense ànim de lucre ha volgut retre homenatge enguany als xicotets gestos que fan grans les Falles

Presentació de la campanya del 2024 de La Reciclà d'Ecovidrio, al Centre del Carme de València / Ecovidrio

“Xicotets gestos que fan la festa més gran”. Sota aquest lema, Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre a Espanya, ha presentat aquest dijous al matí al Centre del Carme La Reciclà 2024, la cita anual de les Falles amb el reciclatge d'envasos de vidre.

En aquesta nova edició, Ecovidrio vol animar les comissions a superar els 134.171 quilos d'envasos de vidre reciclats durant l'anterior exercici faller, en el qual van participar 275 falles, de les quals, 135 van superar els 400 quilos arreplegats en el contenidor corresponent. Per a això, l'entitat ha volgut retre homenatge als xicotets gestos que, diuen, a vegades poden passar desapercebuts, però que fan un “paper fonamental” tant en la societat com dins de les festes falleres. 

En aquest sentit, l’entitat ha destacat la figura de Juan Picazo “La Garrofera”, Rafa Martí i Mar Chordá, persones molt vinculades i involucrades en les festes, però l'activitat de les quals dins de les Falles resulta desconeguda per a part del col·lectiu faller. Juan Picazo “La Garrofera” fa 22 anys que es posa enfront del balcó de l'Ajuntament de València abans de cada mascletà i certifica que tot estiga correcte per a llançar els petards. Rafa Martí posa veu a les exaltacions de les Falleres Majors de València des de fa díhuit anys. I Mar Chordá és vestidora de la Geperudeta des de fa dèsset anys.

Premis per a les comissions que més reciclen

La Reciclà 2024 tindrà, enguany, importants novetats tant pel que fa al concurs de recollida d'envasos de vidre com als premis que s'atorgaran. En aquest sentit, s'amplia el període perquè les comissions puguen reciclar en els contenidors designats, un termini que serà de l'1 al 19 de març.

D'altra banda, les comissions podran utilitzar més d'un contenidor per falla. Finalment, s'ha incrementat el nombre de premis per a les comissions més recicladores. La guanyadora de La Reciclà 2024 podrà triar entre una mascletà, la banda de música o el sopar de la Plantà. A tot això, se suma l'organització de nous concursos dirigits a la comissió infantil, amb propostes divertides i creatives per a fomentar el reciclatge d'envasos de vidre entre el col·lectiu faller més jove.

També et pot interessar

stats