Economia expedienta l'empresa explotadora de la pedrera de Corbera

La plataforma veïnal aplaudeix la mesura però lluita pel seu tancament.

Economia expedienta l\'empresa explotadora de la pedrera de Corbera
Economia expedienta l'empresa explotadora de la pedrera de Corbera

La Conselleria d'Economia ha expedientat l'empresa explotadora de la pedrera de Corbera, a la Ribera Baixa, per excedir el perímetre d'explotació autoritzat. Per a la plataforma veïnal que lluita pel tancament és una mesura necessària però insuficient.

Incomplir el perímetre autoritzat en més de 31.000 metres quadrats és la raó de pes per a obrir expedient sancionador a l'empresa, Canteras y Áridos de Llaurí, que en té l'explotació.

La portaveu de la plataforma veïnal, Salomé Cebolla, argumenta en Les notícies del matí que pel seu emplaçament no compleix la normativa de dos quilòmetres de distància fins al primer habitatge de la població. A més, la pedrera també ha fet malbé la Cova Blanca, de gran valor mediambiental. "Ara volem que la tanquen i recuperar, si es poguera, eixa meravella de cova", assenyala Cebolla.

L'alcalde de la localitat, Jordi Vicedo, està sent investigat per haver cobrat presumptament un cànon d'explotació indegut a l'empresa que explota la pedrera. Vicedo nega cap delicte i ho atribueix a la negativa de l'ajuntament d'allargar la llicència d'activitat de la pedrera.

També et pot interessar

stats