Ecologistes protesten contra el PAI de la Serreta, a la Nucia

Denuncien que la construcció dels 3.500 habitatges agreujarà la situació climàtica i farà perillar espècies protegides

Acte de protesta d'Acció Ecologista-Agró per a denunciar el PAI de la Serreta / Acció Ecologista-Agró

Membres d'Acció Ecologista-Agró han tornat a demanar a la Nucia (Marina Baixa) la paralització del PAI de la Serreta i han convocat a una nova manifestació el 21 de maig. L’obra pretén construir 3.500 habitatges nous i diverses instal·lacions en uns terrenys d'1.800.000 m², una construcció que provocarà la destrucció d'un dels pulmons verds del municipi.

“Ens oposem a aquest PAI perquè representa la destrucció del nostre patrimoni natural i cultural”, ha expressat Joan Lloret, membre de l’associació. “Estem completament en contra de les actuacions que s'estan duent a terme durant aquests últims anys, no només ací, sinó també als PAI de la Vila Joiosa, Polop o Torrevella”.

Des d'Acció Ecologista-Agró afirmen que aquesta construcció comportarà una manca de recursos hídrics que agreujarà encara més la situació d’emergència climàtica. A més, posarà en perill espècies declarades com a amenaçades en el catàleg valencià, espanyol i europeu d’espècies vulnerables i desprotegides.

“Presentarem una denúncia i hem arreplegat més de 1.400 firmes en contra d'aquesta construcció”, explica Agustí Ivorra, membre d'Acció Ecologista-Agró. “Com més pressió es faça des del poble i la societat, més opcions tenim; per tant, necessitem que la gent es bolque per a dir que no a aquesta barbaritat”, conclou.

També et pot interessar

stats