Ecologistes denuncien el retard del pla de prevenció d'incendis al Desert de les Palmes

Asseguren que si el pla comença al juliol coincidirà amb l'època de cria d'algunes espècies

Ecologistes denuncien el retard del pla de prevenció d'incendis al Desert de les Palmes

El camí de les Santes limita el Parc Natural del Desert de les Palmes pel nord-oest. A hores d'ara, una vegetació exuberant l'envolta. Amb aquesta actuació, la Conselleria de Transició Ecològica ha assegurat que vol evitar l'entrada d'un incendi forestal per aquesta zona, que es considera d'alt risc.

Està previst desbrossar la zona i esporgar els arbres al mes de juliol, una data molt poc adequada per als grups ecologistes. El director de Gecen, Paco González, ha assegurat que les actuacions que ara s’estan fent es podrien fer a la tardor o a l’hivern, i s'obtindria el mateix resultat pel que fa a la prevenció d’incendis. 

Aquesta primavera ha sigut bastant plujosa, fet que ha retardat la cria de moltes espècies d'aus forestals que, en aquests moments, continuen covant els ous. Fins a l’1 d’agost encara es podria allargar l’època de reproducció de les aus. 

Els grups ecologistes denuncien que la conselleria ha tingut molts mesos per a realitzar els treballs a la muntanya i que, justament, ho fa en un dels pitjors moments de l'any. Per la seua banda, la conselleria vol evitar un possible incendi forestal, encara que pel camí es produïsquen danys col·laterals.

També et pot interessar

stats