Ecologistes en Acció reclama davant el jutjat tancar part de la platja de l'Arenal de Xàbia

El col·lectiu acusa el consistori i l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües de la Comunitat Valenciana d'un delicte contra el medi ambient

Imatges gravades per Ecologistes en Acció Marina Alta
Imatges gravades per Ecologistes en Acció Marina Alta

Ecologistes en Acció de la Marina Alta ha presentat aquest dissabte una denúncia davant el jutjat d'instrucció de Dénia contra l'Ajuntament de Xàbia i l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües pel que consideren un delicte contra el medi ambient.

El col·lectiu ha demanat que es tanque immediatament la zona de bany situada als voltats de l'abocament d'aigües a la platja de l'Arenal, conseqüència d'una ruptura de l'emissari. En aquesta línia, s'ha proposat que es declaren obres d'emergència per a posar fi a una situació que consideren "un greu perill per al medi ambient i la salut públic".

Aquest divendres Ecologistes en Acció ha rebut un informe sobre la qualitat de l'aigua de la zona que afirmen que no s'ajusta a la legislació vigent. S'hi reflectiria una anàlisi elaborada el 16 de maig amb una mostra setmanal, cosa que vulneraria la normativa que exigeix mostres successives en intervals de no més de 72 hores.

Pel que fa als valors que determinen la idoneïtat de l'aigua per al bany, en concret els bacteris enterococs, la seua elevada concentració faria aquesta zona no apta per al gaudi de banyistes.

També et pot interessar

stats