Ecologistes en Acció denuncia que un abocador de Xàbia crema des de fa dos mesos

L'organització parla de "catàstrofe mediambiental" i critica que el consistori no hi haja adoptat "cap mesura"

Imatge de l'incendi a la planta de residus vegetals dels Ramblars
Imatge de l'incendi a la planta de residus vegetals dels Ramblars / Ecologistes en Acció de la Marina Alta

Dos mesos d'un incendi que no cessa, més de 1.500 hores de combustió de residus vegetals a la planta de transferència dels Ramblars a Xàbia. Aquesta és la "catàstrofe mediambiental" que denuncien tant Ecologistes en Acció de la Marina Alta com un miler de veïns i veïnes a través d'una petició en línia.

L'associació ecologista recorda que el 2016 ja es va produir un incendi a la mateixa ubicació i critica que l'Ajuntament de Xàbia no haja adoptat "cap mesura" per a evitar la situació actual, per la qual el consistori ja s'ha disculpat.

Residus vegetals a la planta de transferència dels Ramblars de Xàbia
Residus vegetals a la planta de transferència dels Ramblars de Xàbia / Laura López

Ecologistes en Acció explica que, en teoria, la dels Ramblars és una planta de transferència de residus vegetals, però en la pràctica "l'empresa gestora s'ha limitat a acumular-hi residus i cobrar de l'Ajuntament". L'organització vincula aquesta acumulació massiva amb la durada de l'incendi i exigeix mesures i responsabilitats.

La petició veïnal posa l'accent en la boira de fum que respiren els habitants de zones de Xàbia, Gata i el Poble Nou de Benitatxell, que relaten que no poden ni ventilar les cases ni fer esport o activitat física sense "se'ls omplin els pulmons de verí".

La combustió d'aquests residus, assegura el text, és especialment perjudicial per a persones amb al·lèrgies, asma o altres problemes respiratoris més greus.

També et pot interessar

stats