Quant dura el coronavirus actiu sobre una superfície?

Els últims estudis científics no descarten que es puga transmetre a través de l’aire.

Quant dura el coronavirus actiu sobre una superfície?
Quant dura el coronavirus actiu sobre una superfície?

Científics nord-americans dels Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC) i de les universitats de Califòrnia i Princeton, han publicat un estudi sobre el temps que pot durar el Covid-19 en un material de manera activa, possibilitant el contagi.

Segons l’estudi, difós pels Instituts Nacionals de Salut dels Estats Units i publicat en la revista The New England Journal of Medicine, s’han detectat proves que el coronavirus es manté actiu en aerosols fins a tres hores, fet que podria demostrar que la malaltia es transmet per l’aire.

El document també conclou que el virus es manté actiu en altres superfícies com el coure durant quatre hores, en el cartó fins a 24 hores i en el plàstic i l’acer pot romandre entre dos i tres dies, per la qual cosa tocar objectes contaminats podria ser motiu de contagi.

Els científics han comparat el nou coronavirus amb el del SARS de 2002 i han observat que es comporten de manera similar. No obstant això, existeix la diferència que la majoria dels casos secundaris de transmissió del nou coronavirus es donen, aparentment, en entorns comunitaris més que en sanitaris. Així i tot, aquests últims són també vulnerables i l’estabilitat del Covid-19 en aerosols i superfícies probablement hi contribueix a la transmissió ací.

També et pot interessar

stats