Es dupliquen els accidents mortals a les carreteres des que va acabar l'estat d'alarma

La causa principal és l'excés de velocitat: els radars han detectat que els vehicles van un 30% més ràpids que abans del confinament.

Estat del trànsit en la carretera A2 a Madrid, durant l'operació eixida d'estiu
Estat del trànsit en la carretera A2 a Madrid, durant l'operació eixida d'estiu / Víctor Lerena (Efe)

La Direcció General de Trànsit (DGT) alerta que s'han duplicat els accidents mortals des que va acabar l'estat d'alarma i va començar l'operació de les vacances d'estiu. Només el cap de setmana passat es van produir 18 morts per accident de trànsit, més del doble que el mateix cap de setmana de l'any passat.

Durant l'estat d'alarma, del 15 de març al 20 de juny, les víctimes mortals es van reduir un 59%. Així, 117 persones van morir en accidents de trànsit, enfront de les 286 de les mateixes dates de l'any passat. Ara bé, des de la nova normalitat aquestes xifres han anat en augment. Des del 21 de juny, 60 persones han perdut la vida a les carreteres espanyoles, onze més que en el mateix període de 2019, fet que suposa un increment del 22%. La principal causa està en l'excés de velocitat. Els conductors que circulen per damunt del límit establit ha augmentat un 30% respecte al mes de febrer, abans del confinament.

Per aquesta raó, la DGT recorda la importància que té respectar les normes de trànsit, especialment les de velocitat. El Director General de la DGT, Pere Navarro, ha advertit que "no podem patir un rebrot d'accidents de trànsit en un moment en el qual estem lluitant per a evitar rebrots de la pandèmia".

A més, durant aquesta setmana, Trànsit du a terme una campanya d'intensificació de la vigilància de la velocitat, durant la qual els agents de la Guàrdia Civil ja han detectat un nombre d'infraccions més elevat.

També et pot interessar

stats