Dues valencianes reben una indemnització de 50.000 euros pel treball domèstic durant el matrimoni

Es tracta d'una compensació poc coneguda pels advocats, però que està al Codi Civil des de 1981

Una imatge d'arxiu d'una dona cuidant els seus xiquets / À Punt NTC

Dues dones valencianes han rebut una indemnització de 50.000 euros de les seues exparelles pel treball domèstic realitzat durant el matrimoni. És un cas molt semblant al que coneixíem fa uns dies d'una altra dona a Màlaga, a qui l'exmarit haurà de pagar 200.000 euros. Es tracta d'una compensació poc coneguda pels advocats, però que està al Codi Civil des de 1981. Cal complir uns requisits, però moltes dones poden tindre dret a aquesta indemnització. 

José Gabriel Ortolà, advocat de família, ha explicat que "són molts els casos que els advocats especialitzats ens trobem que, podent demanar la indemnització, no ho han fet". Es dona quasi de forma automàtica si es reclama al jutjat, si es compleixen dos requisits: que el matrimoni tinguera separació de béns i no haver treballat fora de casa a canvi d'un sou. 

Una de les dones indemnitzades es va dedicar exclusivament a la llar durant els catorze anys de matrimoni. A l'altra l'han indemnitzada pel temps que no va estar treballant fora de casa, durant un període de nou anys.

A més, aquesta indemnització és compatible amb la pensió compensatòria, "sempre que no hagen transcorregut cinc anys des de la dissolució del règim econòmic matrimonial, encara s'està dins del termini per reclamar", ha aclarit. Els diners a guanyar solen basar-se en el salari mínim interprofessional, tot i que és el tribunal qui pren la decisió final.

També et pot interessar

stats