Dues de cada tres dones amb càncer d’ovari no sabien res sobre la malaltia

En l’estudi de la World Ovarian Cancer Coalition han participat més de 1.500 dones de 44 països.

L’informe revela els baixos nivells de conscienciació tant de les dones com dels professionals, la qual cosa provoca “retards en els diagnòstics”.
L’informe revela els baixos nivells de conscienciació tant de les dones com dels professionals, la qual cosa provoca “retards en els diagnòstics”.

Un estudi global de dones amb càncer d’ovari ha demostrat que dos terços de les afectades no havia sentit mai parlar sobre la malaltia o no en sabien res abans del diagnòstic. L’estudi també assenyala que, tot i que el 90% d’elles havien experimentat símptomes, menys de la meitat va demanar assessorament mèdic abans del període d’un mes. 

The Every Woman Study, de la World Ovarian Cancer Coalition, és la revisió més gran de les experiències de dones amb càncer d’ovari i hi han participat més de 1.500 dones de 44 països. L’informe revela els baixos nivells de conscienciació tant de les dones com dels professionals, la qual cosa provoca “retards en els diagnòstics”, així com “variacions importants” en l’accés a les proves genètiques i diferències en l’accés al tractament especialitzat. 

D’acord amb el que planteja l’estudi, Alemanya té el diagnòstic més ràpid, però es preveu que la meitat de les dones, probablement, no rebran atenció especialitzada. El Regne Unit, en comparació, té la proporció més baixa de dones diagnosticades dins d’un mes després d’acudir als especialistes. 

Així, la copresidenta de la World Ovarian Cancer Coalition, Annwen Jones, s’ha mostrat “sorpresa per la lamentable conscienciació sobre el càncer d’ovari” i ha demanat mesures urgents en tots els països per a canviar-ne la situació.

També et pot interessar

stats