Les dues rodes prenen els carrers de la Vall d'Uixó i Castelló

500 xiquetes i xiquets trauen les seues bicis al carrer per a participar en una pedalada a la Vall d'Uixó. A Castelló se celebra una macrobicletada pel centre de la ciutat.

Les dues rodes prenen els carrers de la Vall d\'Uixó i Castelló

A peu, en bicicleta, amb patins o damunt de qualsevol cosa que tinga rodes i que siga sostenible. A tot Espanya se celebra la Setmana de la Mobilitat amb una gran diversitat d'iniciatives. 

A la Vall d'Uixó aquest matí, els carrers han sigut per als 500 xiquets i xiquetes que han pedalat per la ciutat. Formen part d'un projecte europeu, Stars la Vall que ja té un any de rodatge i ha involucrat tota la ciutadania en la conscienciació de l'ús de transport alternatiu als cotxes. Des de la Policia Local, que assisteix als veïns i crea vincles de convivència entre els conductors, fins la DGT i l'ajuntament que també hi col·laboren. Van ser els escolars mateixos qui van demanar en una sessió del Consell de l'Infància que els crearen rutes segures. Fins i tot estan treballant en la creació d'una app, Trazeo, que permet saber als pares en quin punt de la ruta es troben els seus fills.

A Castelló, l'alumnat també ha eixit al carrer, amb totes les mesures de seguretat per imposar-se, encara que siga per un dia, a la supremacia de les 4 rodes. 

També et pot interessar

stats