Dues persones són rescatades en barrancs a Toixa i al Castell de Vilamalefa

Les persones accidentades, de 28 i 76 anys, han sigut traslladades a un centre hospitalari.

Rescat de la dona accidentada al barranc del Centenar
Rescat de la dona accidentada al barranc del Centenar / Consorci de Bombers de Castelló

Els bombers han rescatat aquest dissabte dues persones que s’havien accidentat en dos barrancs. Una dona de 28 anys ha hagut de ser rescatada en caure a una zona de difícil accés del barranc del Centenar, a la localitat del Castell de Vilamalefa (Alt Millars), segons han informat el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU) i el Consorci de Bombers de Castelló. L’accident s’ha produït cap a les 13:45 hores.

Al lloc s’ha desplaçat un helicòpter medicalitzat, una unitat de suport vital bàsic, dues dotacions de bombers del parc de la Plana Baixa i de l’Alcalatén i efectius de la Guàrdia Civil, així com un equip de la Unitat de Rescat de Muntanya del Consorci Provincial de Bombers de Castelló. La víctima es trobava en una zona pròxima a un toll i s’havia lesionat, de manera que no podia caminar. Es trobava en una zona de molt difícil accés, amb un desnivell d’entre 60 i 70 metres des del punt accessible amb vehicle. La dona ha sigut evacuada a l’Hospital de la Plana.

D’altra banda, efectius de bombers i sanitaris han rescatat també aquest dissabte un home de 76 anys que ha patit un accident també en una zona de difícil accés de la rambla de Bercolón, a Toixa (Serrans). La víctima ha hagut de ser evacuada en helicòpter, segons han informat el Consorci de Bombers de València i el CICU.

El rescat s’ha allargat més de tres hores, des de les 14:00 fins a les 17:30 hores. L’home s’havia accidentat i han hagut de mobilitzar-se bombers voluntaris de Xelva i Titaigües, un coordinador forestal i el grup de rescat Gera. L’accidentat ha sigut traslladat a l’Hospital de Llíria.

També et pot interessar