Dues persones moren ofegades a Alboraia i Alacant en 24 hores

Les víctimes, una dona de 70 anys i un home de 75, eleven a deu les morts per ofegament en espais aquàtics a l'agost.

Dues persones moren ofegades a Alboraia i Alacant en 24 hores
Dues persones moren ofegades a Alboraia i Alacant en 24 hores

Aquest dimecres la mar s'ha emportat dues noves vides en les platges valencianes, amb dues persones que moriren ofegades a la Patacona, a Alboraia, i al Postiguet, a Alacant. Les víctimes, una dona de 70 anys i un home de 75, eleven a deu les persones que han perdut la vida ofegades en espais aquàtics o privats de la Comunitat Valenciana, quasi una al dia. Aquestes xifres situen la Comunitat Valenciana al capdavant en nombre de víctimes mortals per aquests accidents al 2020, amb més de quaranta. Només el cap de setmana moriren també dos menors ofegats.

Segons ha informat el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU), el succés a la Patacona es produïa al voltant de les 10:30 hores i, fins ara, es desconeixen les circumstàncies en les quals s’ha produït l’ofegament de la dona de 70 anys. La Guàrdia Civil ha assumit la investigació dels fets.

D'altra banda, la víctima mortal d'Alacant és un banyista de 75 anys que nadava a prop de la zona de boies. Els socorristes van veure que alguna cosa li passava i van aconseguir rescatar-lo. Una volta a l'arena, li van practicar les maniobres de reanimació cardiopulmonar sense èxit.

Així mateix, hi ha dues persones més en estat greu: una dona de 72 anys rescatada la platja de l'Albufereta d'Alacant i una xiqueta de quatre anys en una piscina particular dels Poblets (Marina Alta).

També et pot interessar