Dues pasteres interceptades amb almenys 20 migrants davant la costa de Xàbia

La setmana passada van arribar a la costa de la província d'Alacant sis embarcacions més d'aquestes característiques amb unes 80 persones.

Imatge d'arxiu d'una embarcació de la Creu Roja. (EuropaPress)
Imatge d'arxiu d'una embarcació de la Creu Roja. (EuropaPress)
02 de novembre 2020 - 12:13

Dues pasteres amb almenys 4 i 16 persones a bord han sigut interceptades aquest dilluns enfront de la costa de Xàbia (Marina Alta). La primera ha sigut localitzada al voltant de les 6:30 hores mentre que la segona ha arribat cap a les 10:00 hores, segons han informat fonts de la Guàrdia Civil i la Creu Roja.

Els agents continuen buscant pels voltants més persones que podrien haver arribat en la primera embarcació, que ha sigut localitzada amb quatre immigrants a bord. Respecte a la segona pastera, Salvament Marítim l'ha interceptada a unes 16 milles nàutiques del cap de la Nau. De moment, no ha transcendit ni la nacionalitat ni l'edat de les persones interceptades, que seran traslladades al port d'Alacant perquè les atenguen sanitàriament i es puguen realitzar les proves PCR per a detectar possibles positius per coronavirus, segons estableix el protocol.

Aquestes noves arribades se sumen a les del cap de setmana: una el diumenge a la platja de l'Ampolla, a Teulada, amb 12 persones a bord; i tres més divendres, a l'Albir i a Urbanova. A més, dijous passat va arribar una altra a embarcació al Pilar de la Foradada, amb 15 homes i una dona a bord. La setmana passada van arribar a la costa de la província d'Alacant sis embarcacions d'aquestes característiques amb uns 80 indocumentats

Tres pasteres més interceptades a l'estret de Gibraltar i a Mallorca

La Guàrdia Civil ha interceptat aquest dilluns dues pasteres que navegaven al sud-est del parc nacional de Cabrera, al sud de Mallorca, amb un total de 35 immigrants a bord. I Salvament Marítim va rescatar la passada matinada una embarcació en la qual viatjaven cinc immigrants magrebins que pretenien creuar l'estret de Gibraltar i que presumptament havien iniciat la travessia des de la costa de Ceuta.

També et pot interessar

stats