Dues nits als calabossos de París per un oblit ingenu al metro de París

Dos veïns de Gandia viuen un malson, detinguts per no validar el tiquet del metro quan anaven cap a l’aeroport

Moment en què un dels dos viatgers valencians mostra al responsable dels revisors del metro de París els dos tickets comprats i no validats
Moment en què un dels dos viatgers valencians mostra al responsable dels revisors del metro de París els dos tiquets comprats i no validats / À Punt NTC

Van pujar al metro de París amb el tiquet, però no el van validar. La distracció els va costar dues nits al calabós, acusats de “violència contra els empleats públics”. El desenllaç, això sí, va acabar amb la posada en llibertat, sense càrrecs, i amb les disculpes de la comissària de la capital francesa als dos veïns de Gandia que van viure aquesta desagradable experiència.

La situació la va viure Juan Alberto Morant, empresari del sector de la pintura i els esmalts, i un company. A l’octubre, totsdos van anar a París a una fira professional. Quan anaven cap a l’aeroport, per a agafar el vol de tornada a Espanya, van comprar els tiquets del metro i, juntament amb les maletes, van pujar al comboi.

De seguida se'ls van acostar els revisors i els van demanar els tiquets: “Ens digueren que havíem de pagar setanta euros de multa i nosaltres vam pensar que era un frau”, recorda Morant. En explicar-li, en francés, el motiu de la multa Juan Alberto i el seu company, els dos valencians no donaven crèdit. Els van advertir que o abonaven la multa en l’acte o la policia vindria per ells per a endur-se’ls detinguts.

Desconeixien el procediment

Com aclareix Juan Alberto Morant, la parella de gandiencs no es negava a pagar, però abans volia explicar la seua situació i argumentar que no havia validat els bitllets per cap mala intenció, sinó per desconeixement. I per tant, no podien acusar-los d’impagament.

Però les reticències dels dos valencians a pagar la multa en l’acte tensen la conversa. Els revisors els redueixen en una part del vagó, els impedeixen moure’s d’allà i, fins i tot, graven la situació amb el mòbil, com s’aprecia en el vídeo complet al qual ha tingut accés À Punt.

L’arribada de l’encarregat dels revisors tampoc va solucionar aquesta increïble situació. En requerir els tiquets als viatgers valencians i veure els bitllets i el rebut, ell mateix apunta als revisors que els dos viatgers valencians han pagat els tiquets, encara que no els han validat.

No obstant això, la seua presència tampoc ajuda a calmar els ànims i a pacificar la situació i finalment, la policia va acudir-hi i es va emportar els dos gandiencs a les dependències policials. Allà, després de fer una única telefonada per a avisar a la família que els esperava a les poques hores a casa, van passar 48 hores, el temps màxim que permet la llei francesa per als detinguts.

Disculpes de la comissària

Una vegada en llibertat, i després del malson, aquests dos veïns de Gandia van quedar en llibertat sense cap càrrec i amb la disculpa de la comissària. “Ho sent”, els repetia la responsable policial als dos gandiencs quan els van anunciar la posada en llibertat, segons recorda un dels afectats.

Ara, amb el malson com a record d’aquell viatge de negocis, Juan Alberto i el seu soci estudien emprendre accions legals conta l'empresa de transport parisina. Denuncien que alguns dels agents es van extralimitar en les tasques de vigilància. 

També et pot interessar

stats