Dues mil persones corren a València per l'eliminació de la violència contra les dones

La recaptació obtinguda amb aquesta marxa de cinc quilòmetres l'han destinada a l'Associació Alanna

Marxa per l'Eliminació de la Violència contra les Dones / À Punt NTC

Vora dues mil persones han pres aquest matí l'antic llit del Túria a València per a demanar l'eliminació de la violència masclista. En família, amb amistats o de manera individual, les corredores i els corredors han fet cinc quilòmetres en la setena edició d’aquesta marxa amb objectiu benèfic. 

La recaptació de la carrera no competitiva, organitzada per la Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València, està destinada a l'Associació Alanna, que acompanya dones i menors víctimes de violència masclista en processos de reconstrucció des de la psicologia, la intervenció social, l'atenció jurídica, la formació, l'ocupació, la cultura i l'esport. 

Chelo Álvarez, presidenta de l’Associació Alanna, l'ha descrit com “un acte simbòlic perquè tota la societat faça un crit contra la violència masclista, contra la violència de gènere”. En aquest sentit, també s’ha pronunciat Rocío Gil, la regidora d’Igualtat i Esports de l’Ajuntament de València: “Hui és un dia on eixim al carrer per a reivindicar que hauríem d’acabar amb aquesta plaga social”, ha afirmat la regidora. 

L’activitat social i esportiva ha començat als Jardins de Vivers a les 10:00 hores i ha traçat un recorregut circular de cinc quilòmetres pel Jardí del Túria per a arribar, de nou, al punt d’inici. La cloenda de la marxa també ha servit d’inauguració de l'Igualment Fest, que s’ha desenvolupat de les 11:00 a les 14:00 hores als Jardins de Vivers. Espectacles, tallers i activitats culturals s’han tingut lloc en aquest acte festiu emmarcat en la setmana de sensibilització amb la problemàtica de la violència contra les dones. 

També et pot interessar

stats