Dues manifestacions de signe contrari a Barcelona desemboquen en càrregues policials

Un fort desplegament policial intenta evitar l’enfrontament entre el sindicat policial Jusapol i els Comités de Defensa de la República (CDR).

Un fort desplegament policial intenta evitar l’enfrontament entre el sindicat policial Jusapol i els Comités de Defensa de la República
Un fort desplegament policial intenta evitar l’enfrontament entre el sindicat policial Jusapol i els Comités de Defensa de la República

Mig miler de policies, envoltats per un perímetre de seguretat muntat pels Mossos d’Esquadra, han començat aquest matí a Barcelona una marxa convocada pel sindicat Jusapol, per a exigir l’equiparació salarial dels cossos i forces de seguretat de l’Estat amb els autonòmics. Els manifestats han començat la marxa davant l’edifici de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya a la Via Laietana.

Els Mossos d’Esquadra han blindat el recorregut per a evitar enfrontaments entre els manifestants de Jusapol i els que han acudit a la concentració convocada pels Comités de Defensa de la República (CDR) contra la presència del sindicat policial a Barcelona.

La manifestació dels CDR ha reunit vora un centenar de persones prop de l’Arc de Triomf, al Passeig de Lluís Companys, on està previst que concloga la protesta de Jusapol. Les primeres càrregues policials per part dels Mossos d’Esquadra contra els Comités de Defensa de la República s’han produït prop de l’Arc de Triomf, on, segons la Cadena SER Catalunya, els manifestants han intentat trencar el cordó policial llançant farina als agents.

Els Mossos d’Esquadra han tallat el trànsit dels voltants de la concentració dels CDR i impedeixen també l’accés a plaça Catalunya, on pretenien concentrar-se tots dos grups fins que el Departament d’Interior els ho va impedir la setmana passada per a evitar incidents.

També et pot interessar

stats