Dues germanes de Terrassa assassinades per familiars en negar-se a un matrimoni forçat

La policia pakistanesa ha detingut sis homes de la mateixa família acusats de torturar i assassinar les dues germanes espanyoles d'origen pakistanés

Les germanes Uruj i Anis Abbas en una imatge d'arxiu
Les germanes Uruj i Anis Abbas en una imatge d'arxiu

La policia de Pakistan ha detingut aquest diumenge sis homes de la mateixa família acusats d'assassinar dues germanes espanyoles d'origen pakistanés que vivien a Terrassa.

Segons publica The Washington Post, les germanes Urooj Abbas, de 21 anys, i Anisa Abbas, de 23, van ser severament torturades i assassinades el passat divendres a tirs al districte de Gujrat de la província del Panjab, que limita amb l'Índia.

Les joves van viatjar fins al Pakistan de visita amb la voluntat de desfer els matrimonis virtuals als quals havien estat obligades pels seus pares per a casar-se amb dos pakistanesos radicats ja a Catalunya. Una vegada al poble de Nathia, les dues xiques haurien expressat la seua intenció d'anul·lar el seu matrimoni. A més, es van negar a firmar els papers que haurien permés als seus marits virtuals, que eren els seus cosins amb els quals van ser casades a la força, emigrar legalment a Europa, segons publica La Vanguardia.

Llavors van ser torturades i assassinades. L'oficial Ataur Rehman ha indicat que s'han presentat càrrecs d'assassinat contra el germà de les víctimes, un oncle patern, els dos esposos, un cosí i els dos sogres. Dos sospitosos desconeguts i un altre parent també acusats de l'assassinat s'han donat a la fugida.

Els presumptes assassins de les dues germanes en un calabós del Pakistan
Els presumptes assassins de les dues germanes en un calabós del Pakistan / Policia del Punyab

Mil dones mortes a l'any al Pakistan en assassinats per honor

Els matrimonis forçats són comuns a les àrees rurals del Pakistan, on els familiars no dubten a matar les dones que els rebutgen o ignoren les opinions dels majors de la família. Els grups de drets diuen que al voltant de mil dones són assassinades al Pakistan cada any en els anomenats assassinats per honor.

També et pot interessar

stats